miércoles, 16 de marzo de 2016

Procés


Primer per fer la mescla de partida, agafem un got amb aigua i  li afegim colorant, això ens quedarà una mescla homogènia. Acte seguit li anem posant la terra, l'oli, i fragments de poliestirè  mentre anem barrejant. Al final veurem una mescla heterogènia evident.

Per separar les partícules sòlides de la nostra mescla, la passarem per un filtratge, utilitzant un filtre de paper que haurem introduït anteriorment en un embut. A sota d'aquest col·locarem una ampolla o un got perquè quedi la resta de la barreja.

Per separar el poliestirè de la terra (mescla que ens ha quedat en el pas anterior) utilitzarem la flotació. Per aquesta tècnica necessitarem un got d'aigua, on introduirem la mescla de terra i poliestirè, quan ja ho tinguem, podrem observar que la terra es queda al cul del got, i el poliestirè flota. En un got a part, hi posem un filtre de paper, i aboquem el poliestirè amb una cullera a aquest. Retirem el filtre, i posem un de nou, però en aquest cas, ho aboquem tot. Així ens quedarà en un dels filtres la terra, i en l'altre el poliestirè.

Per últim separarem l'oli de l'aigua, que ja podem apreciar que al tenir menys densitat l'oli es queda amunt. Per separar-ho utilitzarem el mètode de decantació. Primer posem la mescla en un got, i la deixem reposar perquè es separi bé. Quan ja ha reposat, decantem l'oli a un altre pot, deixant l'aigua en el mateix.
Així ens quedarà l'oli en un got, el poliestirè en un filtre, i la terra en un altre. 


Resultado de imagen de poliestirè
Resultado de imagen de tierra del suelo